העמותה למחקר גנאלוגי בישראל הוסיפה 10 מאגרי מידע חדשים ועדכנה שניים נוספים. בכך הוספנו מעל 26,000 רשומות חדשות. הסיכום הבא תיתן לכם מושג ברור לגבי העדכונים. על מנת לשחרר רשומות חדשות במהירות, אנו מפרסמים חלק מהרשומות בצורתן המקורית ללא תעתיק.
1914-1865 טפסי רישום של אזרחים בריטים הרשומים בסגן הקונסוליה ביפו – (סריקות זמינות) עדכון בתקופת האימפריה העות'מאנית, תושבים ללא אזרחות טורקית, עשויים להימצא רשומים באחת הקונסוליות הזרות. אם הם לא היו אזרחים בריטים במקור, הם נקראו בני חסות. לפי הפנקסים ניתן ללמוד כי הם נרשמו מדי שנה כמי שמתגוררים בארץ. האוסף כולל 2,687 רשומות. מיקרופילמים אלה לקוחים מארכיון המדינה, ונמצאים בספריית FamilySearch בסולט לייק סיטי, יוטה (ארה"ב).
1906 רשימת הבוחרים לתפקיד חכם באשי ירושלים – (סריקות)
חכם באשי – חכם באשי הוא שמו הטורקי של הרב הראשי של הקהילה היהודית במדינה. בתקופת האימפריה העות'מאנית, הוא שימש גם כרב הראשי של אזור מסוים באימפריה, כגון ארץ ישראל. כרזה זו מונה 210 אנשים מכולל פינסק, כולל קרלין וכולל רייסין שלהם היתה זכות הצבעה בבחירות אלו.
1923-1908 לידות בתל אביב – (סריקות זמינות) בארכיון תל אביב-יפו קיים אוסף של שלושה פנקסים המתעדים לידות לתקופה זו ופנקס מוהל אחד. פנקסי הלידות כוללים תאריך, מקום לידה, שם הילוד, שם האב ולעיתים שם האם.
1923 רשימת בוחרים לוועד היהודי בירושלים – (סריקות זמינות)
בתקופת המנדט הבריטי היה ועד יהודי, שתפקד באופן נפרד מעיריית ירושלים שייצגה אותם. הרשימות כוללות 6,806 מצביעים. המסמכים הם מהארכיון העירוני בירושלים.
1948-1936 אוסף משמר המנדט הבריטי (הנוטרים) – (סריקות זמינות)
הנוטרים היו אנשי כוחות העזר יהודיים, בעיקר משטרתיים, שהוקמו בשנת 1936 על ידי הבריטים בארץ ישראל המנדטורית במהלך המרד הערבי בשנים 1936-1939 פנקסים אלה מהווים תיעוד יומיומי של ניהול הנוטרים עד 1948 ברחבי הארץ. מהדורת החודש כוללת 5,309 רשומות של שמות משפחה החל באות אל"ף. קיימים פנקים נוספים המכילים שמות משפחה המתחילים באות אל"ף. המסמכים הם מארכיון המדינה.
1976-1941ועדי בעלי הקרקעות בירושלים – (סריקות זמינות)
ממשלת המנדט הבריטי ולאחר מכן ממשלת מדינת ישראל דרשו לרשום את כל הוועדים. הוועדים הודיעו לממשלה בכל פעם שערכו בחירות לנושאי המשרה. נושאי המשרה הרשומים שירתו בשנים 1976-1941. ישנן 421 רשומות. המסמכים הם מארכיון המדינה.
1936 מייסדי המושבה יקנעם (סריקות זמינות)
יקנעם היא מושבה חקלאית שנוסדה בשנת 1936. מהדורה זו מכילה 2 רשימות של החברים המייסדים שהוכנו על ידי אנשים שונים והן אינן זהות. מסמכים אלה לקוחים מארכיון המושבה יוקנעם.
1939 בוחרים לכנסת ישראל ממושבת יקנעם – (סריקות)
כנסת ישראל הייתה הגוף המנהל הלאומי של היישוב היהודי בתקופת המנדט הבריטי. הרשימות הן משנים שונות ומקהילות שונות והן משמשות תחליף לרשימות מפקד אוכלוסין שאינן קיימות. הרשימות כוללות תושבים בני 18 ומעלה. רשימה זו כוללת 104 תושבי יקנעם בעלי זכות הצבעה. מסמך זה לקוח מארכיון המושבה יקנעם.
שינויי שמות 1957 ו-1960
שינויי שמות רשמיים פורסמו ב"ילקוט הפירסומים" הממשלתי עד 1973. יכולות להיות סיבות רבות לשינוי שם וכל השינויים הרשמיים עוברים דרך משרד הפנים. מהדורה זו כוללת את הפרסומים משנת 1957 וחלק משנת 1960 וכוללת 6,126 שמות. פרסומים אלה נמצאים בספרייה הלאומית, במשרדים וספריות משפטיות, וכן אופן חלקי גם באינטרנט.
1954 האיגוד החקלאי יקנעם (סריקות זמינות)
האיחוד החקלאי הוא ארגון של יישובים חקלאיים. מסמך זה מפרט את החברים מיקנעם, כמה חדרים יש בבית, כמה ילדים יש במשפחה ואם סבא וסבתא גרים איתם. מסמך זה לקוח מארכיון המושבה יקנעם.
מאגרי המידע של IGRA ניתנים כעת לחיפוש לכל הרשומים. דף תוצאות החיפוש זמין גם לכל הרשומים. פרטים נוספים לגבי רוב מאגרי המידע זמינים רק לחברי IGRA המשלמים דמי חברות בעמותה. קיימות מספר החרגות מסוימות לבקשתם של ארכיונים ספציפיים.
תודה לכל המתנדבים שלנו שנטלו חלק בהנגשת מאגרי מידע אלה.
תרצו לעזור לנו לערוך מאגרי מידע נוספים? כתבו לנו: [email protected]